Magyar English Híreink (RSS 2.0)

Üdvözöljük a

Európai Vállalkozói Régiók 2015 | MKIK

honlapján!

-

Tagozataink

Európai Vállalkozói Régiók 2015

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31.

 

A Régiók Bizottsága 2012. június 25-én hirdette meg először az Európai Vállalkozói Régió díj felhívását.   Az Európai Vállalkozói Régió (EVR) projekt feltérképezi és kitünteti a kiemelkedő vállalkozói jövőképpel rendelkező uniós régiókat. Az EVR-címet az Európai Bizottsággal együttműködve, az UEAPME, az Eurochambres és a Social Economy Europe támogatásával hozták létre.

A régióknak egyértelműen fel kell tüntetniük, hogy melyik intézkedést milyen határidővel kívánják megvalósítani (mutatók), és hogy kik lesznek felelősek az intézkedések végrehajtásáért. A legfontosabb szempont az adott régióban rejlő vállalkozói szellem kiaknázása. Az EVR-cím elnyeréséhez olyan jövőképet kell előterjeszteni, amely a pályázatban kikötött hat kritériumból legalább négynek megfelel.

 

Pályázati feltételek:

A részvétel nyitott minden olyan tagállami régió előtt, amely politikai hatáskörökkel bír, és képes egy átfogó vállalkozói jövőkép megvalósítására! A „régió” kifejezés szélesebb értelemben használandó, és beleértendők a régiók, közösségek, autonóm közösségek, megyék, szövetségi tartományok, tartományok, nagyvárosi régiók és minden olyan más politikai szint, amely rendelkezik a megfelelő hatáskörökkel vállalt kötelezettségeinek teljesítéséhez. Különösen ösztönözzük a határokon átnyúló régiók jelentkezését.

 

A pályázatok benyújtási határideje: 2014. március 31., a nyertesek kihirdetésére 2014. június 25-26-án kerül sor a Régiók Bizottsága plenáris ülése alkalmával.

 

További pályázási információk:

http://cor.europa.eu/en/takepart/eer/Documents/eer-practical-info/HU.pdf